Paris vs. Eames


I går var jeg i Bilka, hvor jeg spottede en Eames look-a-like... Bilkas udgave hed bare Paris og kostede 700 kr, altså et par tusinde til forskel fra den originale. Den hvide udgave er ikke lige mig, men den de havde i helt sort, var faktisk helt fin.
 
Men, hvordan har I det med sådan nogle kopier? Synes I, at det er okay, at de bliver lavet og kunne I selv finde på at købe dem? Eller kunne I for den sags skyld finde på at give 3000 kr for en stol, som jeg kan se, at Eames stolen koster her?

16 kommentarer:

Trine sagde ...

De koster vidst 2000 med stålben. Mange, mange penge!

Jeg synes de er fine dem fra Bilka, dem kunne jeg godt finde på at købe :-)

Ditte sagde ...

Jeg er faktisk lidt ligeglad, hvad folk tænker. Mit problem er bare, at jeg selv ville gå og tænke over, at den ikke er "ægte", og så ville jeg ikke have samme fede fornemmelse i maven, som hvis den var "ægte". :)

Frøken Lyngsø sagde ...

Min kæreste og jeg har købt 4 stk. paris stole - de var på halv pris dengang de kom frem i Bilka, så der slog vi til. Vi havde dog gået længe og overvejet købet af eames, men blev enige om, at de originale stole blev lidt for dyre - vi gik altså på kompromis og købte pariserne.

Jeanette sagde ...

Dem får jeg vidst aldrig råd til - og hvis jeg gjorde, så synes da også det ville være lidt frås, at have sådan nogle dyre stole stående :)

Jeanette sagde ...

Det kan jeg godt følge dig i - sådan har jeg det selv med fx tasker, men jeg er ikke helt nået der til med boligting endnu :)

Jeanette sagde ...

Det var sørme også et godt køb, for selvom 700 kr måske er en del billigere end 2000, så er det jo stadig en del penge for en stol, men til ½ pris, så havde jeg nok også slået til med det samme :D

sannah sagde ...

No way... Ville aldrig aldrig købe en kopi/look a like...
De orginale er så meget federe, og de holder prisen, hvis man en dag ville skille sig af med dem...
Der er masser af steder, som giver rabat på eames stolene, hvis du bestiller fx.6 stk...
Vil hellere end gerne give 3000 for en stol(og for den sags skyld også mere), da man har stole resten af sit liv...

Louise sagde ...

Vi har lige købt paris stolene og de koster pt. 400kr i bilka og man sidder super godt i dem :)

Jeanette sagde ...

Jeg kan godt følge dig, men tanken om at skulle bruge 15.000 kr på spisestole er godt nok vildt i mine øjne, men vi tjener jo selvfølgelig alle sammen forskelligt :)

Jeanette sagde ...

400 er jo en helt andet og meget su-venlig pris - det kan vi li' :D

Binemor sagde ...

Ej det har jeg slet ikke set! Synes da det er ok. Det er jo et prioriteringsspørgsmål. Jeg tænker bare at hvis jeg ejer så dyre stole hvad skal jeg så købe der er billigere??? Og det er jo bare et møbel :)

Katrine Guldbæk sagde ...

Jeg er vild med Eames stolene, men ja de er vold dyre, så kunne godt finde på at tage det billige alternativ og købte denm fra Bilka :-)

www.katrineguldbaek.dk

Jeanette sagde ...

Jeg tænker også, at det er vel meget mærket, som har prissat Eames stolene, men jeg ville nok helst have de originale stole - ville bare aldrig betale så mange penge =/

Jeanette sagde ...

Med Bilka stolene ville det i hvert fald ikke gøre så meget, hvis man blev træt af stolene og ville skifte dem ud om nogle år :)

Anonymous sagde ...

Leder faktisk lige præcis efter den hvide udgave - hvilken bilka har du fundet den i? :D

Anonymous sagde ...

Jeg ved ikke om du har købt stole nu, men vil da lige give mit besyv med.
Jeg har købt eames-replika, og det har vi aldrig fortrudt. Du kan ikke se forskellen, så det er kun hvad din samvittighed siger. Desuden er det jo ikke "kopier" - de er lavet efter den rigtige tegning - vi har bare designbeskyttelse i DK meget længere end de har i andre lande.
Vores er købt på http://www.vertigo-interiors.co.uk/shop/c-218-dining-chairs/ - hvor de faktisk er billigere end bilka-stolen. Jeg ville købe en replika igen, næste gang jeg får lyst til design :)