Kærestesorger

I aften skal Mia, jeg og to gode veninder ind og se Kærestersorger.. Vi har altid været helt pjattet med Kunskabens træ, så det var jo klart, at vi også skulle se denne film.. Glæder mig!


"KÆRESTESORGER er NILS MALMROS’ nye storfilm om gymnasie-ungdommen i 1960’erne. Filmen er ganske ekstraordinært optaget over en tre-årig periode, så filmens store persongalleri reelt bliver tre år ældre for øjnene af os.
Jonas og Agnete er på mange måder hinandens modsætninger, da de allerede i 1. G bliver kærester på Viborg Katedralskole i 1960’ernes Danmark. Jonas er den charmerende dreng, der er vellidt af alle, både kammerater og lærere, men som ikke er videre arbejdsom i skolen. Agnete, derimod, er en akademisk ambitiøs og begavet pige, som til gengæld ikke er særlig moden i livets andre forhold og som tynges af et anspændt forhold til sin familie.

Trods deres umiddelbare forskelle er de stærkt draget af hinanden, og de gør meget for at få det til at fungere - men det er ikke altid nok. Deres tid sammen fra 1. til 3. G byder på alt fra forelskelse, jalousi, kærestesorger til utroskab og deres venner; Toke, Birger og Liselotte, vikles alle på den ene eller anden måde ind i Jonas og Agnetes turbulente forhold. "

Ingen kommentarer: